Bliv forvirret – læs om alle de forskellige slags cykellygter her.

Cykellygter er ikke bare cykellygter. Nogle cykellygter er med batteri og andre er dynamocykellygter eller magnetcykellygter. Der findes et hav af forskellige og her kan du læse om nogle af de ting, som man skal være opmærksom på, inden man køber nye cykellygter.

Typer af cykellygter

Der er ikke så mange, som bruger dynamo cykellygter i dag, da en dynamo cykellygte giver modstand og kan være mindre god, hvis det regner og rullen på dynamoen derfor ikke rigtig man få fat. I dag er dynamocykellygter i stor grad skiftet ud med magnet cykellygter. Magnet cykellygter virker lidt på samme måde som de gamle dynamo cykellygter gjorde. I stedet for at det er en fysisk rotation der skaber strøm, så er det bare i stedet for to magneter som bliver kørt forbi hinanden og derved skaber den strøm som får cykellygter til at lyse. Fordelen ved magnet cykellygter frem for dynamo cykellygter er, at man med magnet cykellygter har en minimal modstand. De to magneter vil trække en anelse i hinanden, så det ville ikke være korrekt at sige, at der ingen modstand er, fordi der er en meget lille modstand i denne form for cykellygter. Hvis man vil have cykellygter helt uden modstand i, så er man nød til at købe sig nogle batteri cykellygter. Batteri cykellygter kan fås i rigtig mange varianter, størrelser og priser og det kan være rigtigt svært at beslutte sig for, hvilke cykellygter man skal vælge. Man kan få cykellygter med konstant lys, cykellygter med blink og cykellygter med flash og alle sammen kan man få som batteri cykellygter.

Lidt mere forvirring om cykellygter

Når man skal vælge sig nye cykellygter, så er det ikke bare alt det ovenstående, som man skal tage stilling til i forhold til sine nye cykellygter. Der er nemlig en anden meget væsentlig beslutning om cykellygter, som skal tages – vil man have cykellygter med holdere til eller skal det være cykellygter med en eller anden form for spænde. Hvis man vælger cykellygter til fastmontering, så kan man ikke benytte sine cykellygter til flere cykler, hvis man ikke går ud og køber en ekstra holder til sine cykellygter. Hvis man vælger cykellygter med for eksempel velcobånd, så kan man frit flytte sine cykellygter over på andre cykler og benytte dem mange steder.
Hvis du ikke er forvirret nu, så kig ind til cykelpartner.dk og se deres store udvalg i cykellygter, så er du helt sikkert forvirret bagefter . Hav en god dag…..


Tagget , , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar